Start van hoofdcontent

Stad

nl

GVB: Tramconducteur nu afgeschermd met linten

16 maart 2020, 10.58 uur · Door Redactie

Het GVB heeft aanvullende maatregelen getroffen vanwege het coronavirus. Zo verkopen tramconducteurs geen kaartjes meer en wordt hun balie afgeschermd met linten.

GVB

Afgelopen vrijdag werden er ook al maatregelen afgekondigd: de dienstregeling werd aangepast en de vervoerder vroeg reizigers om in het achterste gedeelte van een voertuig in te stappen. In de bus werden ook al geen kaartjes meer verkocht. 

Nu geldt dus hetzelfde in de tram. 'De conducteurs zijn afgeschermd met linten, om hen te beschermen en om contactmomenten zoveel mogelijk te voorkomen', vertelt een woordvoerder.

'We bekijken het per dag'

Ook bij het GVB werken mensen thuis, voor zover dat kan. 'Bij rijdend personeel kan dat natuurlijk niet en we nemen dan ook maatregelen zodat we werknemers zolang mogelijk in kunnen zetten. We bekijken per dag wat er nodig is', aldus de woordvoerder.

Zo is de afdeling service & tickets ook afgezet met linten. Daar worden bovendien geen kaarten meer verkocht, wel kunnen reizigers er nog terecht met vragen. Daarnaast gaan de deuren van metro's en trams nu altijd automatisch open, zodat niemand op de knop hoeft te drukken.