Start van hoofdcontent

Stad

nl

Boksschoolhouders Daan en Jens hangen bokszakken door de hele stad

19 maart 2020, 15.30 uur · Aangepast 19 maart 2020, 16.49 uur · Door Redactie

Op meerdere plekken in de stad kun je bokszakken tegenkomen die hangen aan lantaarnpalen. Sportschoolhouders Jens en Daan hangen ze eigenhandig op. De twee zagen de bokszakken ongebruikt hangen in de sportschool en vonden dat zonde. 'Ik denk dat het heel goed is om een beetje coronafrustratie kwijt te kunnen op een bokszak', vertelt Jens. 

 De eigenaren proberen de bokszakken goed te verspreiden door de stad, zodat alle Amsterdammers er gebruik van kunnen maken. 'Dertig minuten per persoon, dan kunnen er elke dag in ieder geval twintig of dertig mensen trainen', zegt Jens.

'Hopelijk wordt de gemeente niet boos'

Eigenaar Daan is verantwoordelijk voor het ophangen van de zakken 'we zoeken overal in de stad de beste plekken en beste lantaarnpalen uit. Ik heb zelf de beugels gelast en dat gaat best wel goed'. Daarnaast heeft Daan rubbertjes toegevoegd aan de beugels 'hopelijk wordt de gemeente niet boos'. 

De verantwoordelijke wethouder is enthousiast 'Sympatiek. Belangrijk om juist in deze tijd je best te doen om gezond te blijven.'

Extra voorzichtig 

Eigenaar Jens snapt dat hij extra voorzichtig moet zijn, vanwege het coronavirus 'Daarom hebben we ook goede instructies voor het gebruik van de bokszak op een poster gezet. Het is echt belangrijk dat je daaraan houdt. Want anders ben je onverantwoord bezig en dat willen we echt niet'. 

De zak moet voor- en na het gebruik schoongemaakt worden, hierdoor hopen de eigenaren de risico's van een eventuele besmetting te voorkomen. 

De bokszakken zijn te vinden bij de Nieuwmarkt, het Gedempt Hamerkanaal, de IJpromenade, de Kop van Java en in het Westerpark.