Start van hoofdcontent

Stad

nl

212 boetes uitgedeeld in paasweekend voor overtreden coronaregels

14 april 2020, 15.17 uur · Aangepast 14 april 2020, 15.48 uur · Door Redactie

Politie en handhavers hebben in het paasweekend 212 boetes uitgeschreven voor mensen die zich niet aan de coronamaatregelen hielden in Amsterdam en de regio. Die boetes lopen per keer op tot bijna 400 euro. 

AT5 / Luuk Koenen

Burgemeester Halsema zei afgelopen vrijdag al bij AT5 bereid zijn hard op te treden als mensen zich niet aan de regels houden. Ze riep Amsterdammers op niet eindeloos te picknicken of te bootcampen. Op die manier wilde Halsema de parken beschikbaar houden voor het ommetje in de buurt voor mensen zonder balkon, tuin of dakterras. 

De maatregelen zijn nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de situatie in de ziekenhuizen en verpleeghuizen beheersbaar te houden.

Handhavers en de politie hebben plekken waar het doorgaans druk is extra goed in de gaten gehouden, zoals markten en parken. Volgens de gemeente hebben de meeste mensen zich goed aan de regels gehouden.

En als mensen een waarschuwing kregen, luisterden veruit de meesten alsnog. Maar op plekken waar al veel gewaarschuwd was, is afgelopen weekend sneller overgegaan tot het opleggen van een boete.