Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gevelversiering café de Blaffende Vis digitaal onthuld met 'Willem-Alexanderhalvemeter'

27 april 2020, 08.16 uur · Aangepast 27 april 2020, 09.43 uur · Door Redactie

Het moest dit jaar zonder luid gejuich van een volle Westerstraat, maar de enorme Koningsdag-versiering van café de Blaffende Vis is weer onthuld. Dat gebeurde vannacht online. 

Café de Blaffende Vis

Om de traditionele onthulling toch op een bepaalde manier door te kunnen laten gaan, werd het jaarlijks aftelmoment tijdens Koningsnacht naar de website van het café verplaatst. Daar was een aftelklok te zien en om klokslag twaalf uur verscheen een filmpje online met de digitale gevelversiering. 

De 25ste onthulling stond dit jaar ook thematisch in het teken van de corona-crisis. In het filmpje staan koning Willem-Alexander en koningin Maxima in de schijnwerpers. Onder het nummer Don't Stand So Close to Me van The Police bewegen ze uit elkaar en verschijnt er tussen hen in een meetlat met daarop 'Alexanderhalvemeter'.

Verder roept de Blaffende Vis de digitale bezoeker op een virtueel biertje te bestellen. De opbrengst wordt gedoneerd aan het Rode Kruis om de meest kwetsbare Amsterdammers te helpen. "Zorg goed voor onze stad en voor elkaar" is immers het Amsterdamse motto', schrijft het café.