Start van hoofdcontent

Stad

nl

Digitaal Vondelpark levert kinderen 14.000 euro op

30 april 2020, 10.51 uur · Aangepast 30 april 2020, 13.27 uur · Door Redactie

De kinderen die op Koningsdag hebben meegedaan aan het digitale Vondelpark hebben samen ongeveer 14.000 euro verdiend. Dat laat de organisatie weten. Op Vondelpark Live deden zo'n 140 kinderen mee. 

Om de Amsterdamse talentjes, ondanks de corona-restricties toch een podium te kunnen bieden, stampten een groepje vaders binnen een paar dagen een site uit de grond waarop kinderen, met de hulp én toestemming van hun ouders, een profiel konden aanmaken om tijdens Koningsdag vanuit de huiskamer live te kunnen gaan. 

'Vondelpark Live is geboren uit optimisme. De drang om, ondanks alles, er toch samen wat van te maken. Wat kan er wel? Een beetje Amsterdamse eigenwijsheid misschien. Maar wel lekker positief. Want het zijn geen makkelijke tijden. Dan is het extra belangrijk dat we er het beste van maken. Dat er wat te lachen valt. En te vieren', aldus Reuben Alexander, één van de bedenkers.

AT5

De kinderen deden mee vanuit huis en konden een zakcentje mee verdienen door de ingebouwde tikkie-app. De een speelde viool, er was een poppenkast en er werden liedjes gezongen. De meest uiteenlopende spaardoelen werden opgegeven; er werd onder meer gespaard voor een rolletje pepermunt, een kaartje voor Lowlands 2034 of oma trakteren op taart na de corona. 

Het digitale Vondelpark is bekeken door meer dan 15.000 bezoekers die gemiddeld vijf acts hebben bekeken.

De organisatoren zijn er blij mee. Bart Elshof: 'Het was fantastisch om zo veel lieve berichtjes te ontvangen van de kinderen, hun ouders maar ook van mensen zonder kids, die aangaven in het digitale Vondelpark toch even het echte Koningsdag gevoel te hebben ervaren. Daarnaast hebben wij begrepen dat de meeste kinderen hun spaardoel ruimschoots hebben bereikt.'

De acts staan nog online en zijn tot middernacht te zien.