Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

BN'ers treden op om geld op te halen voor Polanentheater

16 mei 2020, 13.53 uur · Aangepast 16 mei 2020, 14.03 uur · Door Redactie

Meerdere BN'ers uit de theaterwereld doen vandaag mee aan een crowdfunding om het Polanentheater te redden. Via een livestream op Facebook wordt er zes uur lang aandacht gevraagd voor het theater.

Tijdens de uitzending, die gepresenteerd wordt door Frits Sissing, verzorgen onder andere René van Kooten, Tessa Sunniva van Tol, Anouk Maas, Vajèn van den Bosch, Willemijn Verkaik en Tony Neef een optreden.

De zes uur durende uitzending is de afsluiting van de actie 'Red het Polanentheater'. Eerder al werden theatermakers opgeroepen om een ludieke actie te bedenken om het theater in de Spaarndammerbuurt te behouden. Ook is er een petitie gestart.

Noodkreet gemeente

Eind april uitte Edwin van Veen van het theater al een noodkreet bij de gemeente omdat de inkomsten sinds de coronacrisis volledig wegvielen: 'Als we nu niks binnenkrijgen, dan is het gauw klaar', vertelde Van Veen aan AT5.

Ook theatermaker en acteur Paul Haenen maakte zich zorgen: 'De kleine zalen zijn juist belangrijk voor beginnende acteur en cabaretiers. Als dat wegvalt, staat ons een enorme cultuurarmoede te wachten.'

De livestream van het Polanentheater op Facebook is nog tot 18.00 uur te zien: