Start van hoofdcontent

Stad

nl

Sekswerkers willen met mondkapjes en handschoenen weer aan de slag

21 mei 2020, 15.33 uur · Door Redactie

Sekswerkers op de Wallen hebben een protocol ingediend waarmee ze hopen weer open te mogen gaan. Tot 1 september is sekswerk wegens de coronamaatregelen niet toegestaan van de overheid, maar volgens hen kan er niet zo lang gewacht worden.

In het voorstel staat onder andere dat zowel de sekswerker als de klant latex handschoenen en mondkapjes moeten dragen en orale seks en zoenen niet is toegestaan. Seks moet alleen aangeboden worden in posities waar men met het gezicht van elkaar wegkijkt. 

Kappers

Belangenvereniging Red Light United vergelijkt de sekswerkers met contactberoepen als kappers en schoonheidsspecialisten, die op 11 mei weer aan de slag mochten. De vrees dat er luchtdruppeltjes uitgestoten zouden worden is volgens de belangenvereniging onterecht.

'Sekswerk is niet zo fysiek inspannend als men denkt', stelt Felicia Anna, voorzitter van Red Light United. 'Sekswerk is geen zwoele vrijpartij zoals in de Titanic, maar vrij klinisch en professioneel met veel oog voor hygiëne. Het werk is wat dat betreft net zo inspannend als het werk van een masseuse die wel vanaf 11 mei aan de slag mocht gaan.'

Handen wassen

Hygiëne zou altijd al hoog in het vaandel hebben gestaan. 'Regelmatig handen wassen, dat deden we al voor corona uitbrak. Zelfs aftrekken met condoom was op de Wallen al gebruikelijk voor de coronacrisis', zegt Anna.

Volgens de belangenvereniging zijn veel sekswerkers nu al illegaal aan het werk en zal dat aantal groeien als het werk pas vanaf september weer legaal is.