Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kruising Burgemeester de Vlugtlaan - Burgemeester Fockstraat wordt aangepakt

9 juni 2020, 15.07 uur · Aangepast 9 juni 2020, 15.24 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

Er wordt de komende tijd hard gewerkt aan het kruispunt Burgemeester de Vlugtlaan - Burgemeester Fockstraat in Nieuw-West. In deze buurt wordt al langere tijd gewerkt, onder andere aan de trambaan, nu is het kruispunt aan de beurt.  

AT5

Hugo van de Wijgert is omgevingsmanager en vertelt over de werkzaamheden op de kruising. 'We zijn deze week gestart met het herinrichten van het kruispunt Burgemeester de Vlugtlaan - Burgemeester Fockstraat. We gaan daar de halte aanpassen, opnieuw asfalteren, ondergrondse kabels en leidingen vernieuwen en delen van het fiets- en voetpad aanpassen. Veel werk aan de winkel dus. 'Het is nodig om de doorstroming en betrouwbaarheid van het openbaar vervoer te verbeteren over de hele Burgemeester de Vlugtlaan', aldus Van de Wijgert.

 'In West kunnen wel wat dingen opgeknapt worden' 

Een voorbijganger vindt het goed dat er aan de kruising wordt gewerkt. 'Het zorgt natuurlijk wel voor een beetje vertraging, maar uiteindelijk is het voor een goed doel. Ik ben zeker wel van mening dat in West een paar dingen opgeknapt kunnen worden. 'Een winkelier in de straat is het ermee eens, maar heeft wel last van de omleiding. 'Ja, ik vind het goed dat ze het doen, maar we hebben een probleem met klanten. Ze kunnen niet makkelijk komen. Het wordt moeilijk voor ze. Er kunnen geen auto's langs, maar ik vind verder dat ze het goed doen.'

Quote

Het zorgt natuurlijk wel voor een beetje vertraging, maar uiteindelijk is het voor een goed doel.

vooorbijganger

Nachtwerkzaamheden GVB

'De werkzaamheden veroorzaken natuurlijk geluidsoverlast en er zijn omleidingen. Er zijn soms ook in de nacht werkzaamheden van het GVB,' vertelt Van de Wijgert. Daarom kijken we ook even bij het werk aan het spoor door GVB. Daar komen we een oude bekende van Het Verkeer  tegen, bouwvakker Dennis. 'We hebben het onderbed verwijderd, beton gestort, banden gezet, bovenbed van beton gestort, geasfalteerd. Dus we hebben niet stil gezeten. Ik denk dat het een mooi stuk werk wordt zo.'

Afsluiting en omleiding

Er is een stremming voor verkeer vanaf de Leeuwendalersweg tot aan de Burgemeester Fockstraat. Auto- en fietsverkeer wordt omgeleid. Voetgangers kunnen langs het werk. Tram 7 rijdt de normale route, alleen is de halte aan de Noordzijde niet beschikbaar. De noordzijde van het kruispunt is half juli gereed. Daarna worden andere kruispunten rondom de weg aangepakt. En vanaf augustus wordt er gewerkt aan de zuidzijde van de Burgemeester de Vlugtlaan. 

Kijk voor meer informatie op: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden