Start van hoofdcontent

112

nl

Honderden jongeren weggestuurd van strand IJburg na vechtpartijen

25 juni 2020, 14.28 uur · Door Redactie

De politie heeft gisteravond honderden jongeren verzocht om te vertrekken van het strand van IJburg. Daarbij zijn onder meer politiepaarden ingezet. Volgens een politiewoordvoerder waren er verschillende vechtpartijen en ongeregeldheden.

Aan het begin van de avond stroomde het strand vol met jongeren die daar samenkwamen. Rond 18.30 uur nam de politie een eerste vechtpartij waar, waarna werd opgeroepen om het strand te verlaten.

Het gevolg was dat de honderden jongeren over IJburg trokken richting bus- en tramhaltes. 'Bij de tramhaltes ontstonden opnieuw opstootjes en vechtpartijtjes. We zijn daar met meerdere eenheden naartoe gekomen om mensen uit elkaar te houden', aldus een politiewoordvoerder.

Aanhouding en boetes

Uiteindelijk is één iemand aangehouden vanwege het beledigen van een ambtenaar in functie. Ook is er een boete uitgeschreven voor het vernielen van een autospiegel en twee boetes voor verkeersovertredingen. Het heeft enkele uren geduurd voordat de rust weer terugkeerde op IJburg.

Het is niet de eerste keer dat grote groepen jongeren zich verzamelen op Blijburg. Ruim drie weken geleden greep de politie daar ook al in, toen zo'n honderd tot tweehonderd jongeren samenkwamen na een oproep via sociale media.