Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax krijgt korte winterstop en zal ook op Hemelvaartsdag voetballen

26 juni 2020, 10.48 uur · Aangepast 26 juni 2020, 11.18 uur · Door Redactie

Vandaag heeft de KNVB de speeldagenkalender voor de eredivisie en eerste divisie voor komend seizoen kunnen afronden na gesprekken met alle betrokkenen te hebben gevoerd.

Belangrijke punten uit de nieuwe speeldagenkalender:

  • In de eredivisie wordt voornamelijk op zaterdag en zondag gespeeld. Op verzoek van de clubs en FOX wordt op zaterdagen om 18.45 uur, 20.00 uur en 21.00 uur gespeeld, waarbij 16.30 uur ook nog een mogelijkheid wordt.
  • Jong Ajax start op 28/29/30 augustus. Het eerste speelweekend van de eredivisie is op 12/13 september, volgend op de interlands op 4 en 7 september (respectievelijk Nederland – Polen en Nederland – Italië).
  • Er staan nog geen wedstrijden gepland op zondag om 20.00 uur. Dit zou nog kunnen veranderen als een club die voorafgaand op donderdag in de Europa League speelt hier alsnog om vraagt, net als in het afgelopen seizoen.
  • Clubs kunnen aangeven wat voor hen twee mooie tegenstanders zijn voor uit- en thuisduels. Deze wedstrijden worden dan, net als de derby's,  zoveel mogelijk richting het einde van het programma geplaatst. Dus dikke kans dat de wedstrijden tegen Feyenoord en PSV laat in het seizoen gespeeld gaan worden.
  • Er zijn vier midweekse speelrondes: 22/23 december, 12/13/14 januari, 26/27/28 januari en 13 mei (Hemelvaartsdag).
  • Het kerstreces in de eredivisie duurt van 23 december tot 8 januari. Mogelijk is er geen sprake van een echte winterstop want eventuele afgelaste wedstrijden moeten in deze periode worden ingehaald.
  • De eredivisie eindigt met twee gezamenlijke speelrondes op 13 en 16 mei. 
  • Aangezien het laatste seizoen is afgesloten zonder kampioenen en bekerwinnaar, start het nieuwe seizoen niet met een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.
  • Het definitieve speelschema wordt in de tweede helft van juli bekend gemaakt.
Quote

'Ook bij onverwachte onderbrekingen willen we de competitie kunnen uitspelen'

Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal

In de kalender is maximale flexibiliteit nagestreefd met het oog op mogelijke interrupties door bijvoorbeeld een tweede coronagolf. 

Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal: 'Corona heeft ons geleerd dat we in een nieuwe realiteit en met nieuwe onzekerheden leven. Ook bij onverwachte onderbrekingen willen we de competitie kunnen uitspelen. Hiervoor hebben we extra momenten ingebouwd waarop wedstrijden kunnen worden ingehaald. We hebben bovendien de mogelijkheid gecreëerd om uit te kunnen wijken naar andere regio’s in Nederland, mochten ergens regionale beperkingen gelden. Verder stonden vooral de wensen van de clubs en de zendgemachtigden centraal bij het opstellen van de nieuwe speeldagenkalender.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938