Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Raad plaveit weg voor nieuwe Meervaart in Sloterplas: 'Grenzend aan beschamend'

2 juli 2020, 18.00 uur · Aangepast 2 juli 2020, 18.15 uur · Door Redactie

Bewoners zijn boos en ook de meeste oppositiepartijen hebben geen goed woord over voor hoe wethouders Meliani (Cultuur) en Van Doorninck (Ruimtelijke Ordening) het nieuwe Meervaart-theater door de gemeenteraad loodsen.

'Ik vind het schandalig hoe het college dit prestigeproject - want kennelijk moet er nog een wethouder een groot project op zijn naam schrijven - dit er nog even snel voor het reces doorheen wil duwen', aldus Anke Bakker van de Partij voor de Dieren tijdens de laatste raadsvergadering voor dat reces.

Quote

'Juist in deze tijd moet je anticyclisch investeren'

Nienke van Renssen, GroenLinks

Investeringen in cultuur in Nieuw-West kunnen op zichzelf op een grote meerderheid in de raad rekenen, maar de hoogte van het bedrag (111 miljoen euro) in crisistijd en vooral de manier waarop nu voor de locatie wordt gekozen, leveren de GroenLinks-wethouders veel kritiek op.

'Ik vind het grenzend aan beschamend de wijze waarop het college hiermee aan de gang is gegaan', zegt raadslid Don Ceder (CU). Eerder deze week werden op zijn verzoek adviezen vrijgegeven die kritisch zijn over die beoogde plek op het water.

Quote

'Heel erg veel informatie leidt niet per definitie tot een betere informatiepositie'

Marieke van Doorninck - wethouder Ruimtelijke ordening

De samenvatting van dat advies, dat de raad aanvankelijk voor ogen kreeg, was beduidend minder stellig. De oppositie vond dat wethouder Van Doorninck de raad daarmee op het verkeerde been had gezet. De wethouder vond van niet: 'Het is namelijk ook zo dat heel erg veel informatie niet per definitie tot een betere informatiepositie leidt.'

En ook de manier waarop de inspraak is georganiseerd leidde tot verwijten; eerst een besluit nemen over de plek en dan daarna draagvlak creëren. "Schijnparticpiatie', noemde Annanbel Nanninga (FvD) het.

Cultuurwethouder Meliani counterde dat inspraak over andere, in de ogen van het college, ongeschikte locaties juist tot schijninspraak zou leiden. Wel gaf Meliani toe dat 'het participatieproces' op deze manier geen schoonheidsprijs verdiende, maar dat corona daar mede debet aan was.

Kijk voor een verslag van het debat de video bovenaan dit artikel. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938