Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Uitslag coronatest werd pas in vliegtuig bekend'

24 juli 2020, 09.02 uur · Aangepast 24 juli 2020, 09.23 uur
Door Redactie · Foto: Luchtverkeersleiding Nederland

Een reiziger die naar Curaçao ging, zou gisteren tijdens zijn vlucht hebben gehoord dat hij besmet was met het coronavirus. Hij zou voordat hij vertrok een test hebben gedaan, maar de uitslag werd pas in het vliegtuig bekend.

Dat meldt RTL Nieuws. De man vertrok vanaf Schiphol. Passagiers die twee rijen voor en twee rijen achter hem in het vliegtuig zaten, moeten de komende dagen een mondkapje dragen en worden in de gaten gehouden. Dat geldt ook voor het cabinepersoneel.

Het ging om een zogenoemde 'gorgeltest'. Als uit deze test bleek dat reizigers niet besmet waren met het coronavirus, mochten ze naar het land reizen. Curaçao vindt de test niet meer betrouwbaar, daarom moet er een andere test worden gedaan. Dat is een PCR-test, die onder meer door KLM wordt gedaan. Wel geldt er volgens nieuwssite Curacao.nu vanwege onduidelijke communicatie vandaag nog coulance. 

Per 1 juli 2020 is reizen vanuit Nederland naar Curaçao mogelijk.  Bij aankomst moet er een PCR-test van uiterlijk 72 uur voor vertrek ingediend worden. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938