Start van hoofdcontent

112

nl

Kogelregen in de Spuistraat, meerdere inslagen in deur hotel W Amsterdam

29 juli 2020, 07.16 uur · Aangepast 29 juli 2020, 14.52 uur · Door Redactie

Het hotel W Amsterdam in de Spuistraat is afgelopen nacht onder vuur genomen. In de voordeur van het hotel zitten ten minste tien kogelgaten. Rond 3.20 uur kreeg de politie de melding binnen van de schietpartij.

Ook twee andere glazen deuren die even verderop in de gevel van het pand zitten zijn meerdere keren geraakt. Het zou gaan om een nooduitgang.

Het is onduidelijk of er een of meerdere schutters geweest zijn. De politie meldt dat er geen gewonden gevallen zijn. De recherche doet momenteel onderzoek in de straat.

Quote

'Er is geschoten in salvo's: bam-bam-bam-bam en na een paar seconden weer bam-bam-bam-bam'

Buurtbewoner

Een buurtbewoner hoorde de schoten en ging direct naar buiten. 'Het leek zwaar vuurwerk en ik wilde mensen aanspreken dat dit niet de bedoeling is midden in de nacht', zo vertelt hij aan AT5. Van een andere buurtbewoner hoorde hij dat er geschoten was.

'Het moet echt een zwaar kaliber geweest zijn, want het waren dreunen. Er is geschoten in salvo's: bam-bam-bam-bam en na een paar seconden weer bam-bam-bam-bam.' Volgens de buurman die hij sprak had de schutter een langwerpig geweer vast en zou hij na de schoten richting de grachtengordel gevlucht zijn. De politie kan dat niet bevestigen

AT5

De politie denkt dat de schutter te voet via de Paleisstraat naar het hotel gelopen is. Na de beschieting is hij ook weer via de Paleisstraat weggerend. Mogenlijk is hij daarna via de Gasthuismolensteeg richting de kruising met het Singel, de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht gegaan. 

Vermoedelijk is er op het moment van de schietpartij een taxi langs het pand gereden. De politie komt graag in contact met de chauffeur en mogelijke inzittenden. Ook andere mensen die iets gezien hebben, of die mogelijk in het bezit zijn van camerabeelden van de vluchtroute van de verdachte, kunnen contact opnemen met de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938