Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Maarten Stekelenburg na 9 jaar terug bij Ajax: 'Ik ga hard trainen en mensen helpen'

1 augustus 2020, 15.12 uur · Aangepast 1 augustus 2020, 15.50 uur
Door Stephan Brandhorst · Foto: Jarno Grob AT5

Ajax is vandaag begonnen aan het laatste trainingsblok voor het nieuwe voetbalseizoen. Een bijna voltallige selectie, onder wie de nieuwe Braziliaanse aanwinst Antony, trainde bijna twee uur lang op de Toekomst. En ook aanwezig, na negen jaar terug op het oude nest, doelman Maarten Stekelenburg.

Tijd om te wennen heeft Stekelenburg niet gehad voordat hij weer op het trainingsveld moest staan. 'Ik ben eigenlijk net terug, afgelopen zondag was de laatste wedstrijd met Everton, ik moet nog iets van honderdvijftig verhuisdozen uitpakken', zegt de keeper tegen AT5. Negen jaar verbleef Stekelenburg in het buitenland. Hij ging van AS Roma naar Fullham. Een seizoen Monaco, Southampton en de laatste vier jaar bij Everton, waar hij weinig aan voetballen toe kwam. Hij ziet zijn rol bij Ajax een beetje hetzelfde als wat hij de laatste tijd bij de club uit Liverpool deed: 'Hard trainen en mensen helpen.'

Zonder publiek

Bij zijn oude club uit Liverpool maakte hij al mee hoe het is om in tijden van corona te spelen zonder publiek. 'Ik snap dat supporters staan te springen om weer naar een wedstrijd van Ajax te kijken. Ik heb het in Engeland de laatste maanden meegemaakt, het is vervelend ,maar het is niet anders. Ik ben blij dat we de wedstrijden in ieder geval nog hebben kunnen voetballen. Je wil spelen, maar het liefst met supporters.'  

Quote

'Ik heb Donny net gevraagd om te blijven'

maarten stekelenburg, keeper ajax

Nog niet iedereen was vandaag bij de training. André Onana, die van de fans het verzoek kreeg nog een jaar te blijven, sluit dinsdag aan bij de groep. Ook aanvoerder Dusan Tadic was er nog niet bij, net als de nieuwe Ghanese aanwinst, Mohammed Kudus. Van een aantal jongens is het natuurlijk de vraag of ze straks nog steeds bij Ajax spelen. Met Donny van de Beek, Nico Tagliafico en André Onana maakte Ajax een afspraak. Er zal worden geluisterd als er een goede aanbieding binnenkomt.

Stekelenburg heeft er in ieder geval al voor gezorgd dat Van de Beek blijft: 'Prima, heeft Donny tegen me gezegd', lacht de doelman. 

Programma

Ajax oefent in de aankomende weken tegen RKC en FC Utrecht. Van 15 augustus tot en met 22 augustus gaat de ploeg van Erik ten Hag naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Daar spelen ze ook een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg. Op 13 september speelt Ajax de eerste competitiewedstrijd, uit tegen Sparta Rotterdam.