Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Januari maand van de voetbaltoppers: Ajax ontvangt PSV en Feyenoord, uit tegen AZ

22 juli 2020, 08.35 uur · Aangepast 22 juli 2020, 08.51 uur · Door Redactie

Januari belooft een spannende maand te worden voor de echte Ajacied. In drie weken tijd speelt Ajax eerst thuis tegen PSV, een week later thuis tegen Feyenoord en twee weken later uit bij AZ. Tussendoor moet er ook een bezoek gebracht worden aan Enschede, staat er een reis naar Zuid-Limburg op de planning voor een ontmoeting met Fortuna Sittard en komt Willem II nog op bezoek.

Dat blijkt allemaal uit het conceptprogramma voor de eredivisie dat de KNVB vanochtend presenteerde. Met het uitstellen van topwedstrijden tot na de winterstop komt de KNVB tegemoet aan een wens van Ajax-directeur Edwin van der Sar. De hoop is dat de coronaregels tegen die tijd zo versoepeld zijn dat er weer gespeeld mag worden in volle stadions.

Eerste thuiswedstrijd

Ajax begint de competitie op 13 september met een uitwedstrijd tegen Sparta. Zes dagen later kunnen Ajaxfans hun club voor het eerst 'live' zien spelen. Ajax ontvangt op 19 september RKC in de eigen Johan Cruijff Arena. Door de geldende coronaregels zijn er voorlopig geen uitsupporters welkom. Alleen de thuiswedstrijden van Ajax zijn daarom door een beperkt aantal fans te bezoeken. Binnen in het stadion geldt namelijk overal de 1,5 meter afstandsregel.

Het huidige conceptschema loopt maar tot en met speelronde 21. Pas eind december verwacht de KNVB het speelschema van het restant van de competitie bekend te kunnen maken. De wedstrijdvolgorde is wel al vastgelegd, maar de speeldata nog niet. Ajax lijkt de competitie af te gaan sluiten met een uitwedstrijd tegen Vitesse.

Gebruik van stadions

De clubs hebben met elkaar afgesproken dat in het geval van lokale corona-uitbraken ze elkaars stadion mogen gebruiken tegen kostprijs. Op die manier hoopt de KNVB toch door te kunnen spelen wanneer er nieuwe plaatselijke virusuitbraken zijn.

Het seizoen kent één nieuwe speeltijd: zaterdag om 16.30 uur. Alle clubs zullen het komend seizoen een thuiswedstrijd hebben op dat tijdstip.

Het volledige conceptprogramma van de KNVB is hier te bekijken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938