Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Doodgeschoten verwarde man (23) was Instagram-bekendheid in Duitsland

17 augustus 2020, 12.25 uur · Aangepast 17 augustus 2020, 14.30 uur · Door Redactie

De Duitse man die afgelopen donderdag door de politie is neergeschoten, blijkt een bekende fitness influencer te zijn. Samuel Seewald, bekend onder de naam Sammy_bkr, heeft 170 duizend volgers op zijn Instagram pagina

Op Twitter zijn veel condoleances  verschenen voor de Duitse influencer en op zijn laatste post op Instagram stromen de reacties binnen. Volgens het Duitse blad Bild heeft de vader van de man op internet gezegd dat de Amsterdamse politie zijn zoon heeft vermoord. 

Agenten zagen afgelopen donderdag hoe de verwarde man met een mes rondliep in de omgeving van Honselersdijkstraat. Volgens de politie dreigde hij om zichzelf te verwonden met het mes. Na herhaaldelijk waarschuwen liep Seewald op de agenten af. Toen de agenten hem wilden aanhouden stak hij volgens de politie om zich heen. Hij zou daarbij een agent in een kogelvrij vest hebben geraakt.

Op de beelden is te zien hoe de politie met een politiehond hem probeert te overmeesteren en uiteindelijk zijn drie schoten te horen.  Vrijwel direct daarna overleed de Duitser, reanimatie mocht niet meer baten. Waarom Samuel Seewald met een mes rondliep is nog onduidelijk. Maar hij zou al sinds woensdag vermist zijn. Omdat er politieagenten bij zijn betrokken, doet de Rijksrecherche onderzoek.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938