Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bijenkorfklanten voor dichte deur: 'Begrijpelijk als er zoveel besmettingen zijn'

19 augustus 2020, 18.34 uur · Aangepast 19 augustus 2020, 18.51 uur · Door Redactie

Gisteravond werd bekend dat de Bijenkorf vanwege meerdere coronabesmettingen onder het personeel zeker veertien dagen gesloten zal zijn. Burgemeester Halsema besloot daartoe na advies van de GGD. Van die aankondiging waren echter niet alle klanten op de hoogte. 

Sinds 3 augustus zijn tien van de 1400 medewerkers positief getest op het coronavirus. Deze medewerkers zijn in thuisquarantaine gegaan en hun directe collega's zijn op de hoogte gebracht en door de Bijenkorf in de gelegenheid gesteld zichzelf te laten testen.

Quote

'Als ik zou weten dat er besmettingen waren zou ik er ook niet heen gaan'

bezoeker over sluiting bijenkorf

Ondanks de aangekondigde sluiting stond er vandaag toch een aantal teleurgestelde bezoekers voor de winkel. 'Ja jammer, maar op zich ook wel begrijpelijk als er zoveel besmettingen zijn!', zegt een vrouw die verbaasd met haar man op de Dam staat. 

Sommige bezoekers schrikken wanneer zij horen dat de sluiting het gevolg is van coronabesmettingen: 'De leidinggevenden hadden dit toch eerder moeten signaleren voordat het hele publiek en alle toeristen hiervan de dupe werden.' Een ander: 'Als ik zou weten dat er besmettingen waren zou ik er ook niet heen gaan.'

De besmettingen bij de Bijenkorf werden wel bekend gemaakt
Quote

'Onze belangrijkste prioriteit was en blijft de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten'

Giovanni Colauto, de bijenkorf

In een statement geeft de Bijenkorf aan verbaasd te zijn over de opgelegde sluiting. Er zou namelijk door de GGD zijn bevestigd dat de bron van het merendeel van de besmettingen buiten de winkel lijkt te liggen.

Topman van de Bijenkorf Giovanni Colauto zegt het dan ook te betreuren dat hij de winkel heeft moeten sluiten. 'Onze belangrijkste prioriteit was en blijft de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten. Sinds de heropening van de winkels hebben we er alles aan gedaan een zo veilig mogelijke winkel- en werkomgeving te creëren.'

De Bijenkorf blijft in principe voor twee weken dicht. Deze periode kan worden verkort wanneer er 'overtuigende maatregelen zijn genomen' om verdere besmettingen te voorkomen.