Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog drie verdachten vrijgelaten in zaak Bas van Wijk, hoofdverdachte 90 dagen langer vast

25 augustus 2020, 07.15 uur · Aangepast 25 augustus 2020, 13.24 uur · Door Redactie

Drie van de vier verdachten die vastzaten in verband met de dood van de 24-jarige Bas van Wijk zijn inmiddels vrijgelaten. De verdachte die heeft bekend dat hij heeft geschoten op Van Wijk blijft 90 dagen vastzitten.

Bas van Wijk

Dat meldt de rechtbank Amsterdam vandaag. De drie overige verdachten zijn vrijgelaten vanwege het gebrek aan ernstige bezwaren.

Een dag nadat bekend werd dat er vijf verdachten werden aangehouden, werd een van hen al vrijgelaten. De krant meldt dat alle voormalig medeverdachten op die bewuste 8 augustus aanwezig waren op het strandje bij De Nieuwe Meer, waar Van Wijk om het leven kwam.

Volgens het Openbaar Ministerie lijkt er voor de schietpartij sprake te zijn geweest van 'irritatie' tussen twee groepen. 'Bij de groep waar Bas van Wijk toe behoorde, leefde het gevoel dat er naar hen gekeken werd door personen uit de groep waar de verdachte deel van zou uitmaken. Daarbij was het vermoeden bij de groep van Bas van Wijk dat het om een horloge zou gaan van iemand uit hun groep.'

De precieze aanleiding van de schietpartij wordt volgens het OM verder onderzocht door de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938