Start van hoofdcontent

Stad

nl

Coronabanners niet stormbestendig: Kalverstraat en Nieuwendijk weer open

26 augustus 2020, 15.26 uur · Aangepast 26 augustus 2020, 19.49 uur · Door Redactie

De Kalverstraat en de Nieuwendijk zijn vanmiddag een tijd lang afgesloten geweest voor het winkelend publiek. De politie besloot de straten af te zetten, omdat de coronabanners van de gemeente voor een gevaarlijke situatie zorgden. Onderin die banners zitten stalen buizen die er door de wind uit kunnen vallen. Inmiddels zijn die buizen verwijderd en zijn de straten weer toegankelijk.

Quote

'Er is blijkbaar niet goed over nagedacht dat de coronabanners ook stormproof moeten zijn'

Pauline Buurma, Straatmanager Kalverstraat

De ondernemers van de Kalverstraat baalden dat de straat ontruimd werd, maar waren toch blij met het snelle handelen van de politie. 'Het is goed dat er zo snel gehandeld is door de hulpdiensten, want winkelend publiek moet niet gewond raken. Maar het is wel de zoveelste tegenvaller. Mijn hemel er blijft de ondernemers niet veel bespaard', vertelt Straatmanager van de Kalverstraat, Pauline Buurma, aan AT5.

Ze gaf aan te hopen dat de straten snel weer open zouden gaan. 'Er hangen zo'n dertig banners alleen al in de Kalverstraat. Dus we hopen dat de buizen er snel uitgehaald kunnen worden. Er is blijkbaar niet goed over nagedacht dat de coronabanners ook stormproof moeten zijn.' De buizen zijn inmiddels door de gemeente verwijderd.

Boevenspotter

De Kalverstraat werd de afgelopen maanden al een paar keer afgesloten, maar dat was om een hele andere reden. Door grote drukte konden mensen in de straat geen 1,5 meter afstand van elkaar houden. Vanwege die drukte besloot burgemeester Halsema dat bezoekers van de Kalverstraat en Nieuwendijk sinds kort verplicht zijn een mondkapje te dragen. Die mondkapjesplicht geldt ook op een aantal andere drukke plekken in de stad, zoals in de Albert Cuypstraat.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938