Start van hoofdcontent

112

nl

Weer explosie op Pieter Calandlaan: 'Het is echt een rotbuurt geworden'

5 september 2020, 17.03 uur · Aangepast 5 september 2020, 17.44 uur · Door Redactie

Met een nog onbekend explosief werd vannacht rond 03.15 uur de complete voorgevel van een nachtwinkel aan de Pieter Calandlaan vernield. Niemand raakte gewond, maar veel omwonenden voelen zich steeds minder veilig in hun buurt. 

De knal was in een groot deel van de stad te horen. 'Ik zag het bed bewegen', vertelt een van de buurtbewoners. Hij keek daarna uit het raam en zag de vermoedelijke dader. 'Hij liep eromheen, alsof hij iets was vergeten, daarna vertrok hij op de brommer.'

Het is niet de eerste keer dat er zoiets gebeurt op de Pieter Calandlaan. In september vorig jaar werd er een tabakszaak naast de avondwinkel beschoten en in mei vond er een explosie plaats bij een broodjeszaak.

Quote

'Het is echt een rotbuurt geworden'

Buurtbewoner

De buurt is bezorgd. 'Ik voel me niet meer veilig, vroeger wel, nu niet meer. Onze kinderen zijn bang', zegt een buurtbewoner. 'Er gebeurt hier zo veel, het is verschrikkelijk. Het is echt een rotbuurt geworden', vertelt iemand anders.

De politie heeft het gebied vannacht afgezet voor sporenonderzoek en ook de EOD is ingeschakeld. Uit onderzoek moet blijken om wat voor een explosief het ging. Er is nog niemand aangehouden. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938