Start van hoofdcontent

Stad

nl

Busje dat politieauto ramde 'was net verkocht'

11 september 2020, 13.32 uur · Door X

Het busje dat vannacht inreed op een politieauto en daarbij twee agenten verwondde, is zo'n acht weken geleden verkocht door glaszetbedrijf Glaspunt aan een nieuwe eigenaar. 

Martin Damen

Dat vertelt een medewerker van het bedrijf aan NH Nieuws. Het logo van het bedrijf is duidelijk zichtbaar op foto's en video's van vannacht.

Een medewerker van Glaspunt laat weten dat hij flink schrok toen hij de beelden zag, maar dat het bedrijf niets met het voorval te maken heeft. 'We worden al de hele ochtend gebeld, maar de auto is niet meer van ons. We hebben 'm ongeveer acht weken geleden verkocht.'

Waarschuwingsschoten

De wagen reed vannacht meerdere malen in op een politieauto, waarna de 30-jarige bestuurder uit Zaanstad probeerde te vluchten. Na waarschuwingsschoten, een wegblokkade en inzet van pepperspray kon de man uiteindelijk worden aangehouden.

In de politieauto zaten twee agenten, die beiden lichtgewond zijn geraakt. Volgens een politiewoordvoerder zijn de agenten 'heel erg geschrokken' en hebben ze onder meer nekklachten opgelopen. De Zaankanter liep lichte verwondingen op. Over zijn motief is nog niets bekendgemaakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938