Start van hoofdcontent

112

nl

Feest met tweehonderd jongeren beëindigd op studentencampus Uilenstede

13 september 2020, 11.52 uur · Aangepast 13 september 2020, 12.25 uur
Door Redactie · Foto: Google Maps

De politie heeft gisteravond een illegaal feest beëindigd op studentencampus Uilenstede in Amstelveen. Op het feest waren volgens de politie zo'n tweehonderd bezoekers afgekomen.

De politie kreeg rond 21.30 uur een melding over geluidsoverlast op de studentencampus.

Uit camerabeelden bleek dat een groep van meer dan tweehonderd jongeren zich had verzameld rond het grasveld bij het sportcentrum. Volgens de politie hielden de aanwezigen zich onvoldoende aan de verplichte anderhalve meter afstand en was er bovendien een grote hoeveelheid alcoholhoudende drank aanwezig.

Grote speakers

Toen rond 22.00 uur diverse agenten naar de plek kwamen om het feest te beëindigen, gingen de meeste jongeren er direct vandoor. 'Toen was ook duidelijk dat veel feestgangers niet op de campus woonden', aldus de politie.

Een persoon heeft een proces-verbaal gekregen voor het organiseren van het feest. Ook zijn twee grote speakers in beslag genomen.

Boetes

Het is niet de eerste keer dat de politie optreedt op de campus. Afgelopen april werden zeventien studenten op de bon geslingerd, nadat ze samen buiten zaten bij een van de studentenflats. Volgens de politie ging daar destijds een week van waarschuwen aan vooraf.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938