Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Extra coronamaatregelen in Amsterdam gaan zondagavond in'

18 september 2020, 13.53 uur · Aangepast 18 september 2020, 14.20 uur · Door Redactie

De extra maatregelen die het kabinet vanavond zal aankondigen voor de regio Amsterdam en vijf andere regio's, gaan zondagavond om 18.00 uur in. Dat melden bronnen aan de NOS.

Eerder werd bekend dat het aantal aanwezigen in een zaal, zoals bij feestlocaties, van honderd moet worden teruggebracht naar vijftig. Vandaag zal volgens de omroep worden aangekondigd dat begrafenissen, huwelijken, demonstraties en enkele voorstellingen worden uitgezonderd van deze regel.

Verder wordt gemeld dat het late cafébezoek wordt ontmoedigd. Rond middernacht moet de muziek uit en mogen er geen andere bezoekers meer naar binnen. Een uur later moet het café leeg zijn.

De extra maatregelen zullen vanavond om 19.00 uur tijdens een persconferentie worden aangekondigd door premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid). De nieuwe regels zullen dan gelden voor de regio Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands-Midden (Leiden). Mogelijk zullen ook andere regio's met hoge besmettingscijfers nog worden toegevoegd.