Start van hoofdcontent

Politiek

nl

'Cafés om 01.00 uur dicht, maximale groepsgrootte omlaag'

17 september 2020, 20.27 uur · Aangepast 17 september 2020, 21.22 uur · Door Redactie

Op de persconferentie die premier Rutte en minister De Jonge vrijdagavond zullen geven, wordt vermoedelijk bekend dat de horeca in Amsterdam dagelijks om 01.00 uur gesloten moet zijn. Ook mogen er maximaal vijftig mensen aanwezig zijn in een horecazaak.

Dat melden meerdere media, waaronder de NOS. De nieuwe regels gelden voor zes regio's, waaronder dus Amsterdam-Amstelland. Voor de horecazaken zal gaan gelden dat om middernacht de lampen aan moeten gaan. Ook mag er vanaf dat moment geen muziek meer gedraaid worden en mogen er geen nieuwe gasten meer naar binnen.

En ook het maximaal aantal mensen dat in een horecazaak mag zijn wordt dus teruggebracht. Waar nu nog honderd mensen aanwezig mogen zijn, wordt dat teruggeschaald naar vijftig.

Vanmiddag in de Stopera ging het al over de persconferentie van vrijdag en de mogelijke maatregelen. 'Ik ben het volstrekt eens met minister De Jonge dat de maatregelen hard tegen het virus moeten zijn met zo min mogelijk schade aan de stad', zei burgemeester Halsema.

AT5

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938