Misdaad

NL
V

Politie toont beelden van 'vermoedelijke' telefoondief in het centrum

23 september 2020, 13.00 uur · Aangepast 23 september 2020, 13.11 uur · Door Redactie

De politie heeft in het opsporingsprogramma Bureau 020 beelden vrijgegeven van een verdachte die waarschijnlijk de telefoon van een 57-jarige vrouw steelt. Het slachtoffer staat half juni te wachten voor de ingang van een verpleeghuis aan de Vinkenstraat als de verdachte achter haar komt staan. Vermoedelijk pakt hij op dat moment haar telefoon uit haar zak. 

AT5

Op beelden van donderdag 18 juni rond 17.30 uur is te zien hoe het slachtoffer aan komt lopen bij een verpleeghuis in de Vinkenstraat. Vanwege coronamaatregelen kan ze niet direct naar binnen en belt aan. Ze moet even wachten voor de schuifdeuren opengaan. 'De verdachte komt op dat moment in beeld. Hij loopt richting de intercom, maar belt niet aan. Hij gaat vervolgens achter het slachtoffer staan, kijkt even om zich heen en lijkt dan toe te slaan', zegt Marijke Stor van de politie Amsterdam.

Quote

'Het slachtoffer mist haar telefoon terwijl ze die even daarvoor nog wel had'

marijke stor, politie amsterdam

De man buigt zich voorover en met een snelle beweging pakt hij vermoedelijk haar telefoon. De deur gaat open, het slachtoffer loopt naar binnen. Op de beelden lijkt hij de telefoon op dit moment snel over te geven in zijn andere hand en in zijn zak te stoppen.

De verdachte loopt de hal van het pand binnen, zegt nog wat, zwaait lachend met zijn armen en loopt weg. 'Binnen enkele ogenblikken komt de vrouw erachter dat haar telefoon niet meer in haar zak zit terwijl ze die nog wel had vlak voordat ze bij het verpleeghuis aankwam. Wij verdenken deze man ervan de telefoon te hebben gestolen.'

Signalement

De verdachte heeft een licht getinte huidskleur, wordt tussen de 20 en 25 jaar oud geschat en heeft een fors postuur. Hij is tussen de 1.75 en 1 .80 lang en heeft donker haar. Hij droeg op donderdag 18 juni een donkere pet, een donker vest van The North Face een wit shirt van Levi's een donkere broek en donkere schoenen. 

Heeft u informatie voor de politie?
Bel dan met de opsporingstiplijn: 0800 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Klik hier om andere zaken uit Bureau 020 terug te kijken.