Start van hoofdcontent

Stad

nl

Imam Blauwe Moskee stopt voorlopig met vrijdagmiddagpreken

5 november 2020, 12.42 uur · Aangepast 6 november 2020, 08.17 uur · Door Redactie

Yassin Elforkani, hoofdimam van de Blauwe Moskee in Slotervaart, geeft geen vrijdagmiddagpreken meer. Aanleiding zijn bedreigingen die binnen zijn gekomen nadat hij zei dat er wetgeving tegen het beledigen van profeet Mohammed moet komen.

Tegen Het Parool zegt hij na overleg met het moskeebestuur te hebben besloten voorlopig geen preken op vrijdag te geven. Elforkani gaat dit weekend aangifte doen. Ook op Twitter laat hij weten 'ontzettend veel bedreigingen' te hebben gehad.

Reactie Halsema

Burgemeester Halsema laat hierover weten: 'Imam Elforkani voert een beschaafd democratisch debat over godslastering en blasfemie. Daarmee staat hij in een lange Nederlandse traditie waarin religieuze en politieke leiders uitspraken doen over de reikwijdte van de vrijheid van meningsuiting. Je kan het met hem eens of oneens zijn maar hij is voorbeeldig in de consequente veroordeling van geweld en intimidatie en zijn wens een gelijkwaardige en open discussie te willen voeren. Dat hij aanhoudend zelf ten prooi valt aan intimidatie en dreiging is onacceptabel en onverteerbaar. De politie doet op dit onderzoek naar de recente bedreigingen.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938