Start van hoofdcontent

Stad

nl

Poederbrieven bezorgd bij kantoorpanden en hotels in de stad

17 november 2020, 19.40 uur · Door Redactie

Er zijn vandaag op zes verschillende plekken in de stad poederbrieven bezorgd. Bij twee kantoorpanden, waaronder dat van DPG Media, en twee hotels in de stad, werden de brieven vanochtend bezorgd. Vanavond trof de politie nog twee poederbrieven aan op andere locaties in de stad. 

Een hotel in de Spuistraat en een hotel in de straat Kattengat kregen beide een poederbrief bezorgd. Een dergelijke brief kwam ook binnen bij een kantoorpand in de Overschiestraat en dus het kantoor van DPG Media aan de Jacob Bontiusplaats.

De postkamer van het DPG-gebouw, waar ook de redacties van Het Parool en de Volkskrant zitten, werd vanochtend ontruimd. Ook bij de drukker van DPG Media in Best werd vanochtend een poederbrief bezorgd, zo schrijft Het Parool. Dat was ook het geval bij het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam.

Vanavond meldde de politie dat er op locaties aan de Basisweg en aan het Dijselhofplantsoen nog twee poederbrieven gevonden zijn. 

De politie zegt dat bij alle meldingen in de stad een Teamleider Explosieven Verkenning van de politie ter plaatse geweest is. Er is niemand gewond geraakt. De recherche heeft de zaak in onderzoek en in verband met dat onderzoek wil de politie nu niet zeggen wat voor poeder er in de brieven zat. Mensen die meer weten kunnen contact opnemen met de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938