Start van hoofdcontent

Stad

nl

Extra cameratoezicht in Nieuw-West vanwege overlast

20 november 2020, 08.16 uur · Aangepast 22 december 2021, 07.33 uur · Door Redactie

Om overlast te voorkomen gaat de gemeente op twee nieuwe plekken in Nieuw-West camera’s ophangen: de Lodewijk van Deysselbuurt en het Piet Mondriaanplein. Op de Osdorper Ban wordt het bestaande cameratoezicht verlengd. 

Op het Piet Mondriaanplein worden de problemen volgens de gemeente vooral veroorzaakt door hangjongeren. Zij rijden met hoge snelheid met scooters over het plein. Als omwonenden de jongeren op hun gedrag aanspreken, worden ze bedreigd en geïntimideerd. 

Osdorper Ban

Op de Osdorper Ban is er volgens de gemeente nog altijd overlast en jeugdcriminaliteit. Het is volgens de gemeente al maanden onrustig in de buurt. Zo is op 21 september een winkelpand beschoten. Op 20 oktober is er ook een persoon doodgeschoten. 

Buurt van Lodewijk van Deysselstraat

In de buurt van de Lodewijk van Deysselstraat is een groep jongeren verantwoordelijk voor de overlast. Het zou gaan om het pesten van kinderen, intimideren van oudere buurtbewoners en vernieling. Een buurtbewoner zou door de groep zijn mishandeld. 

Naast cameratoezicht heeft de gemeente in alle buurten ook andere maatregelen getroffen om overlast te voorkomen, zoals de inzet van straatcoaches, plaatsen van borden met gedragsregels en huisbezoeken  door de wijkagent. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938