Stad

NL
V

Stakende boa's dreigen te stoppen met uitschrijven van bonnen

20 november 2020, 15.53 uur · Aangepast 20 november 2020, 16.03 uur · Door Redactie

Ruim honderd boa's hebben vandaag gedemonstreerd op het Museumplein. Ze zijn boos omdat de gemeente hun werkroosters wil aanpassen. Tijdens de manifestatie liet de BOA Bond weten met nieuwe acties komen als de plannen van de gemeente niet veranderen.

Veel boa’s werken nu gemiddeld vier dagen van negen uur. De gemeente wil dat dit veranderen naar vijf dagen van acht uur.

Tijdens de manifestatie spraken Ruud Kuin van de Nederlandse BOA Bond en XX boa's zich uit tegen de nieuwe roosters. De handhavers moeten door deze verandering twee dagen per maand extra werken en dit zorgt volgens hen voor een zwaardere werkbelasting. Zij willen de huidige 9-urige werkdag behouden. 

Geen bonnen voor onbepaalde tijd

Tijden de demonstratie waarschuwt Kuin dat de handhavers vanaf volgende week vrijdag voor onbepaalde tijd stoppen met het uitschrijven van bonnen als er geen oplossing komt. Ook zal er een nieuwe stakingsdag worden gepland die in plaats van een halve dag, een hele dag zal duren. 

Gemeente

Plannen voor de nieuwe uren zijn ontstaan omdat de gemeente wil dat de roosters van de handhavers gelijk worden getrokken met die van ander gemeentepersoneel, zoals de reinigingsdienst. Hierdoor kunnen er per dag langer werknemers op straat zijn. 

Om de veiligheid vandaag toch te waarborgen is de meldkamer bezet gehouden en bleven de handhavers de beelden van camera's bekijken voor mogelijke incidenten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938