Start van hoofdcontent

Stad

nl

Michiel de Ruijtertunnel driekwartjaar elke nacht dicht voor werkzaamheden

26 november 2020, 15.07 uur · Aangepast 26 november 2020, 15.48 uur · Door Redactie i.s.m. Gemeente Amsterdam en Bouwinvest

De Michiel de Ruijtertunnel bij Centraal Station gaat de komende maanden elke avond en nacht dicht voor werkzaamheden. Het zal voor automobilisten even wennen zijn dat deze belangrijke verbinding tussen Oost en West afgesloten wordt. 

AT5

Van maandag 30 november 2020 tot en met 31 augustus 2021 worden er werkzaamheden uitgevoerd in de Michiel de Ruijtertunnel. Dat betekent dat de tunnel elke avond en nacht van 22.00 uur tot 06.00 uur dicht moet voor verkeer.

Eén van de redenen dat de Michiel de Ruijtertunnel elke avond dicht gaat is dat hij brandveiliger moet worden. Het is een complexe tunnel met daaronder het metrostation van de Noord/Zuidlijn, erboven het busstation en de IJ-boulevard. ‘In het geval van calamiteiten moet het gewoon goed brandveilig zijn’, vertelt omgevingsmanager Richard Koenders in het AT5-programma Het Verkeer. Verder worden de camera's en de elektrische installaties vervangen.

Kijkersvraag: Hoe is het om hier nachtdiensten te draaien?

Een voorbijganger is benieuwd hoe het is om op deze locatie nachtdiensten te draaien. Hier heeft Koenders een duidelijk antwoord op. 'Dat is best zwaar voor de mannen en vrouwen die hier werken. Ze verzamelen met z'n allen rond 20.00 uur voordat ze de tunnel in gaan. Dan kom je na het werken 's ochtend vroeg thuis en moet je gaan slapen. Dat heeft natuurlijk veel invloed op je privéleven maar gelukkig zijn de mannen en vrouwen wel vrij met kerst.'

Quote

'Het wordt wel lastig omdat ik bijna dagelijks gebruik maak van de tunnel.'

Automobilist

Automobilisten die we spreken zijn benieuwd hoe het straks gaat als de tunnel afgesloten wordt. 'Het wordt wel heel lastig omdat ik bijna dagelijks gebruik maak van de tunnel', vertelt één van hen.

Tot 31 augustus 2021 is de Michiel de Ruijtertunnel van 's avonds 22.00 uur tot 's ochtends 06.00 uur afgesloten. Autoverkeer wordt omgeleid via de Valkenburgerstraat - Weesperstraat - Stadhouderskade - Nassaukade  (S100).

Kijk voor meer informatie over werkzaamheden in de stad: amsterdam.nl/wegwerkzaamheden