Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Ex-FvD’ers Nanninga en Eerdmans werken aan nieuwe partij

10 december 2020, 17.11 uur · Aangepast 10 december 2020, 17.24 uur · Door Redactie

Amsterdams raadslid Annabel Nanninga en Joost Eerdmans uit de raad van Rotterdam willen met een nieuwe partij meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar maart. Ze stapten allebei uit Forum voor Democratie vanwege antisemitische geluiden binnen de jongerenbeweging waartegen partijleider Baudet niet hard genoeg zou optreden.

De  Ex-FvD’ers deelden hun ambitie in een filmpje op Twitter. Volgens Nanninga wachten kiezers 'al zo lang op een redelijk rechts geluid'.

'Wij willen meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Maar alleen als we een prachtige lijst kunnen presenteren', zegt Eerdmans in het filmpje.  Volgens Eerdmans werken ze onder ‘enorme tijdsdruk’. Op 18 december beslissen de twee of ze definitief gaan meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Dat is enkele dagen voor de de deadline van de Kiesraad. Uiterlijk 21 december moeten partijen zich registreren.

Nanninga is gemeenteraadslid en senator en besloot net als een aantal andere partijprominenten haar lidmaatschap van FvD op te zeggen, vanwege antisemitische uitlatingen binnen de jongerenpartij. Dat deden ook raadslid Kevin Kreuger en duo-raadslid Adrien de Boer, waarmee de gehele Amsterdamse fractie uit FvD stapte. Eerdmans zit nog namens Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad in Rotterdam.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938