Start van hoofdcontent

Stad

nl

Avondwinkel en slijterij Osdorper Ban blijven dicht na geweldsincidenten

19 december 2020, 15.50 uur · Aangepast 19 december 2020, 16.01 uur · Door Redactie

De avondwinkel en slijterij aan de Osdorper Ban in Nieuw-West blijven voorlopig dicht. De eigenaar van de twee winkels spande een zaak aan nadat de panden op last van de burgemeester dicht moesten vanwege twee geweldsincidenten.

In de nacht van 21 op 22 september werd een winkelpand in de straat beschoten. Het gaat om een telecomwinkel die naast de avondwinkel en slijterij staat. 

Een paar dagen later, in de nacht van 25 op 26 september, ging het weer mis. Voor de deur van de avondwinkel en slijterij werd een 'explosief pakket' neergelegd. De eigenaar betrapte de daders en rende hen achterna. Buiten kwam de man in een worsteling terecht en is hij neergeschoten. Hierbij raakte hij zwaargewond. Een dag na dit incident sloot Halsema de avondwinkel en slijterij vanwege een ernstige bedreiging van de openbare orde.

Verzoek om heropening

In oktober doet de winkeleigenaar een verzoek van heropening, maar dat werd afgewezen. De kans op herhaling is op dat moment volgens Halsema te groot en het opsporingsonderzoek loopt nog. De eigenaar was het daar niet mee eens. De man, die boven zijn winkels woont, noemde de omgeving 'veiliger dan voorheen' omdat er betere verlichting is geplaatst en er ook meer politie op straat is.

De rechter vindt het voldoende aannemelijk dat het heropenen van de avondwinkel en de slijterij een ernstig gevaar oplevert voor de openbare orde. Om die reden oordeelt de rechtbank, net als de burgemeester, dat het nog te vroeg is voor een heropening.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938