Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdam UMC start deze week al met vaccineren

4 januari 2021, 12.30 uur · Aangepast 4 januari 2021, 15.10 uur · Door Redactie

Het Amsterdam UMC gaat deze week al beginnen met vaccineren. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis aan AT5 laten weten. Personeel van de intensive care, de spoedeisende hulp en de corona-afdeling kan deze week al een prik halen. 

'Wij gaan zelf vaccineren en dat kunnen we prima' zegt een woordvoerder van het Amsterdam UMC. Jaarlijks vaccineren zij ook personeel met een griepprik. 

Alle dosissen worden voor de regio Noord-Holland en Flevoland worden verzameld bij het Amsterdam UMC. Vanuit hier wordt alles verspreid. In totaal krijgen de regio's 4800 dosissen. 'Het is nog niet duidelijk op welke dag de eerste prik gezet zal worden,' zegt de woordvoerder. 

Personeel zorginstellingen

Eerder werd nog gecommuniceerd dat de eerste prik in Amsterdam 11 januari gezet zou worden. De GGD start dan namelijk met het vaccineren van personeel van zorginstellingen in de stad. 

Na een oproep van ziekenhuizen in het hele land werd afgelopen week toch besloten ook ziekenhuispersoneel te gaan inenten. Zij zijn dus nu alsnog eerder aan de beurt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938