Stad

NL
V

Gedeeltelijke vergunning voor reuzenrad op Oosterdok bij Nemo

4 januari 2021, 17.35 uur · Aangepast 5 januari 2021, 11.36 uur · Door Redactie

Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht heeft een vergunning verleend aan een idee van een ondernemer om een reuzenrad te plaatsen op het Oosterdok in de binnenstad. Het waterschap oordeelt dat de waterkwaliteit niet aangetast wordt door het reuzenrad en heeft daarom de vergunning afgegeven. De gemeente moet uiteindelijk besluiten of het reuzenrad er ook gaat komen.

Het reuzenrad is gepland op de kade bij het begin van de IJ-tunnel (de stad uit) vlakbij museum Nemo. Als de plannen een akkoord krijgen van de gemeente, dan komt het voor een deel op het water te staan en valt het daarom deels onder de bevoegdheid van het waterschap. 

Over wat voor reuzenrad het precies gaat wordt in de vergunningsaanvraag niet duidelijk. De exploitant, de Egmondse familie Vallentgoed, had vorig jaar een aantal maanden een reuzenrad in Egmond aan Zee staan. Dit exemplaar heeft 24 gondels voor zes personen en is 38 meter hoog.

De Amsterdamse SP is niet blij met de eventuele komst van het reuzenrad en heeft een aantal vragen gesteld aan het stadsbestuur. Onder meer hoe het rad verlicht gaat worden en of de omwonenden zijn betrokken in de besluitvorming. Naast de plek waar de attractie moet komen liggen ongeveer 20 woonboten. 

Ook laat de SP weten dat de eerste aanvraag voor het reuzenrad op 16 december is binnen gekomen en dat de vergunning al is verleend op 29 december. 'Gelet op deze data lijkt het wel alsof de vergunning met 'gezwinde spoed’ is verleend', aldus raadslid Tiers Bakker.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938