Start van hoofdcontent

Stad

nl

Enorme drijvende kraan verplaatst brug bij Centraal voor tweede leven in Buiksloterham

16 januari 2021, 14.45 uur · Door Redactie

Met behulp van een drijvende kraan is de fietsbrug 2274 gisteravond weggetakeld van zijn oorspronkelijke plek over de Oostertoegang, achter het Centraal Station. De brug werd daarna het IJ over gevaren. Over enkele jaren wordt de brug opnieuw gebruikt in het groeiende Buiksloterham.

Bij de oude plek van brug 2274 aan de De Ruijterkade wordt een nieuwe aanlanding voor de IJplein-pont gebouwd, de fietsbrug over de Oostertoegang moet daarom breder worden. De nieuwe brug gaat lijken op de oude brug en wordt ook ontworpen door dezelfde architect.

De oude brug is met de drijvende kraan naar het Johan van Hasseltkanaal gevaren. Bij een informatieterrein van de gemeente over Buiksloterham is de brug weer aan land gegaan. Brug 2274 ligt daar de komende jaren opgeslagen totdat hij weer nodig is om een van de kanalen van Buiksloterham te overspannen.

Eerder werd ook de oude 'autobrug' over de Oostertoegang al weggetakeld. Die brug heet nu de Gevlebrug in ligt (na te zijn opgeknapt) in de Houthavens.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938