Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tot 15 jaar cel geëist voor dodelijke schietpartij parkeergarage The Bank

29 januari 2021, 22.02 uur · Aangepast 30 januari 2021, 12.29 uur · Door Redactie

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot vijftien jaar gevangenisstraf geëist tegen de twee verdachten van een dodelijke schietpartij in de parkeergarage van The Bank, een kantoorgebouw aan het Rembrandtplein. De 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere werd hier op 18 mei 2019 doodgeschoten. 

AT5 / Luuk Koenen

Op de desbetreffende zaterdagochtend stond een groepje mensen nog een kleine afterparty te houden in de parkeergarage na het uitgaan. Uit camerabeelden blijkt dat er een ruzie onstaat bij de betaalautomaat nadat een jongen probeert voor te dringen. Gefferie, die ook met zijn vrienden in de garage was, lijkt de ruzie proberen te sussen. 

De twee verdachten, Darnell T. (22) en Erxinio Luntungan (21), waren volgens justitie betrokken bij de ruzie. Op het bewuste moment zou Erxinio Luntungan tegen Darnell T. hebben gezegd 'dat ding te halen', waarna T. naar een auto liep en iets pakte wat op een wapen leek, stelt het OM. Niet veel later zou Erxinio Luntungan het slachtoffer in zijn nek hebben geschoten. Gefferie overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Verdachte voortvluchtig

De 22-jarige Darnell T. kon snel na het incident worden aangehouden. De 21-jarige Luntungan is sindsdien verdwenen. Hij staat internationaal gesignaleerd, maar er is nog geen spoor van hem te bekennen. Het OM vervolgt beide verdachten voor het medeplegen van doodslag. Tegen de voortvluchtige Luntungan is de maximale straf van vijftien jaar geëist. 

Alternatief scenario

De rechtbank houdt rekening met een tweede scenario waarin de ruzie een vooropgezet plan was. In dit geval zou de ruzie enkel een afleiding zijn geweest. Er heerst volgens justitie nog veel onduidelijkheid, aangezien getuigen geen informatie aan de politie willen geven. Daarom wordt er vooral gekeken naar de camerabeelden. De uitspraak in deze zaak volgt op 5 maart. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938