Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kansen op dik pak sneeuw worden groter

4 februari 2021, 11.27 uur · Door Redactie

Haal de slee maar van zolder, want dit weekend is de kans groot dat we ons bevinden in een winterwonderland. Alle weermodellen wijzen erop dat we zondag wakker worden met een dik pak sneeuw.

AT5 / Luuk Koenen

Terwijl je vandaag en morgen nog niet het idee hebt dat wel eens erg koud kan worden, komt daar vanaf zaterdag verandering in. Dan wordt een behoorlijke koud en sneeuwrijke periode ingeluid, aldus de meteorologen van Weeronline.

Op zaterdagmiddag wordt de eerste neerslag voorspeld, afhankelijk van de temperatuur gaat het dan nog om regen of natte sneeuw. Zaterdagnacht wordt het kouder en kan er in zes uur tijd 10 tot 15 centimeter sneeuw vallen. Ook is de kans op ijzel groot.

Hele dag sneeuw

Zondag blijft het vervolgens volop winter en kan het op sommige plekken de hele dag sneeuwen. Lokaal kan er tot wel 30 centimeter sneeuw vallen. Sommige weermodellen komen zelfs met 40 tot 50 centimeter sneeuw, dat zou voor de stad zeer uitzonderlijk zijn. De kans daarop is dan ook nog niet zo groot. Hoeveel en waar de meeste sneeuw valt is nog onzeker, dat wordt de komende dagen duidelijker.

Ook de dagen daarna blijft het waarschijnlijk ijzig koud. De temperatuur blijft in grote delen van het land dag en nacht onder het vriespunt. Wanneer het opklaart kan het 's nachts streng vriezen met temperaturen beneden -10 graden. Ook op maandag en dinsdag kan er nog verse sneeuw vallen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938