Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inmiddels ruim dertig verdachten van relschoppen Museumplein veroordeeld

2 maart 2021, 19.11 uur · Aangepast 2 maart 2021, 19.34 uur · Door Redactie

Ruim zestig verdachten zijn tot nu toe opgeroepen om voor de rechter te verschijnen na de rellen op het Museumplein op 17 en 24 januari. Van de veertig meerjarige verdachten die inmiddels voor de rechter hebben gestaan, zijn er 31 veroordeeld.

Het merendeel van de verdachten die voor de rechter stonden wegens openlijke geweldpleging en het negeren van een bevel van de politie, is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf, aldus het Openbaar Ministerie (OM).

Een 22-jarige man uit Purmerend stond de afgelopen periode tweemaal voor de rechter, eerst op verdenking van openlijke geweldpleging op 17 januari, later voor hetzelfde feit op 24 januari. Hij is bij elkaar opgeteld veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Twintigers en dertigers

De meerderjarigen - allen man - die zijn gedagvaard variëren in leeftijd van 18 tot 71 jaar, maar het zijn vooral twintigers en dertigers, aldus het OM. Veertien mannen wonen in Amsterdam, de anderen komen uit de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Friesland, Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland.

De rechter sprak twee verdachten vrij en zeven zaken werden aangehouden omdat de rechter de verdachten of getuigen nog wil horen. Het OM heeft op dit moment in zes zaken hoger beroep ingesteld. Ook de komende tijd zijn er nog zittingen met betrekking tot de rellen op het Museumplein.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938