Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ook dit jaar geen feest met Koningsdag en Bevrijdingsdag

15 maart 2021, 19.37 uur · Aangepast 15 maart 2021, 20.22 uur · Door Redactie

Ook dit jaar kan er een streep door de feesten met Koningsdag en Bevrijdingsdag. Gemeenten geven tot en met 5 mei geen vergunningen af voor publieke evenementen, zelfs als de coronamaatregelen tegen die tijd weer zijn versoepeld.

Archiefbeeld

Dat hebben de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad afgesproken met demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), meldt RTL Nieuws.

Met de beslissing willen zij duidelijkheid scheppen voor de organisatoren van evenementen, aldus Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen. "Een groot evenement op poten zetten kost veel voorbereidingstijd. We weten nu niet of een publieksfeest eind april, begin mei mogelijk zal zijn."

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft laten weten dat de veertien bevrijdingsfestivals op 5 mei voor het tweede opeenvolgende jaar alleen online te bezoeken zijn. De burgemeesters wilden de periode dat ze geen vergunningen gaan afgeven niet oprekken tot 1 juni of 1 juli, dat is volgens Bruls "te ver in de tijd".

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938