Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammer (22) opgepakt na video waarin jongen gevraagd wordt penis te tonen

24 maart 2021, 11.55 uur · Aangepast 24 maart 2021, 18.51 uur · Door Redactie

De politie heeft een 22-jarige Amsterdammer aangehouden naar aanleiding van een livestream met de Amsterdamse acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud waarin een jongen wordt gevraagd zijn geslachtsdeel te tonen. De Amsterdammer wordt verdacht van het vervaardigen en/of verspreiden van kinderporno.

De politie noemt uit privacyoverwegingen geen naam van de verdachte, maar gezien de leeftijd gaat het vermoedelijk om Bilal Wahib. In de loop van de dag meldde zich ook een 20-jarige Amsterdammer bij de politie, volgens RTL Boulevard betreft het Ahammoud. Hij wordt beschouwd als getuige en is geen verdachte.

In de video is te horen dat de fan "17 doezoe" (17 duizend red.) euro van Wahib zou krijgen, als hij zijn penis laat zien. Uiteindelijk doet de jongen dit ook voor het oog van alle kijkers van de livestream. Nadien barsten de twee acteurs in lachen uit: "Hij heeft gewoon zijn piemel laten zien", schatert Wahib.

Onacceptabel

Topnotch, het platenlabel waarbij Wahib zit, heeft besloten alle werkzaamheden met hem als artiest neer te leggen. "We betreuren de situatie zeer en keuren het gedrag dat de artiest heeft laten zien ten strengste af", zo staat te lezen in een statement. NPO Zapp, waar Wahib het programma Teenage Boss maakt, noemde de video eerder al "onacceptabel".

RTL, dat via Videoland Mocro Maffia uitzendt, meldt dat zij "enorm zijn geschrokken" van het filmpje. "Het incident is momenteel in onderzoek van de zedenpolitie, we wachten de uitkomst hiervan af. In de tussentijd hebben we besloten de uitzending van Rooijakkers over de Vloer van vanavond, waar Bilal Wahib in te zien is, te vervangen door een andere aflevering."

Beëindigen

Bilal Wahib werkte ook als presentator van het kinderprogramma Teenage Boss, dat door BNNVara gemaakt wordt en uitgezonden werd op de NPO. Daar komt een einde aan. "We hebben Bilal en zijn management laten weten dat we de samenwerking met hem als presentator van Teenage Boss per direct beëindigen", twittert BNNVara. 

AT5 heeft de manager van Wahib en Ahammoud, Nathan Moszkowicz, om een reactie gevraagd, maar nog niets van hem gehoord. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938