Start van hoofdcontent

Stad

nl

Per ongeluk bekendgemaakt: Michelinster voor Daalder en Wils, twee voor Restaurant 212

27 maart 2021, 12.02 uur · Aangepast 27 maart 2021, 12.30 uur · Door Redactie

Goed nieuws voor restaurants Daalder en Wils. Zij hoorden vanochtend ineens dat ze een Michelinster hebben gekregen. Door een foutje stonden de nieuwe sterren al in de app van Michelin. Restaurant 212 aan de Amstel heeft er zelfs nog een ster bij gekregen. Daarmee telt de stad nu drie tweesterrenrestaurants. 

Dennis Huwae, eigenaar van restaurant Daalder, werd vanochtend verrast met het goede nieuws. Hij zegt ontzettend blij en trots te zijn: "Het is een gekkenhuis! Ik heb honderden gemiste oproepen. Het is zo mooi dat we zo sterk corona uit zijn gekomen. Beter had het niet gekund."

Genoeg reden voor een feestje dus. "Maak jij je maar niet druk, ik ben al dronken!", lacht Dennis.  

Dennis Huawe van restaurant Daalder

Daalder en Wils zijn twee van de acht restaurants in het land die er vandaag een ster bij hebben gekregen.  Restaurant 212 heeft er net als nog één restaurant in Nederland een tweede ster bijgekregen. In Amsterdam zijn er nu in totaal 20 sterrenrestaurants. 

Per ongeluk gepubliceerd

Dat de sterren nu al bekend zijn, was zeker niet de bedoeling. De officiële presentatie van de nieuwe Michelingids zou pas over twee dagen plaatsvinden in het DeLaMar Theater. Hoe het kan dat de sterren al zijn gepubliceerd in de app, is onduidelijk. Ook is het nog niet duidelijk welke restaurants hun ster verliezen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938