Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie plukt zelfgebouwde kart van de weg in Westelijk Havengebied

4 april 2021, 22.07 uur · Aangepast 5 april 2021, 20.57 uur · Door Redactie

De politie keek vanmiddag vreemd op toen een zelfgebouwde kart met hoge snelheid en zonder kenteken voorbijreed tijdens een controle bij een illegale straatrace op de Siciliëweg in Westelijk Havengebied. Bij controle bleek dat deze kart was voorzien van een 600cc motorfiets motor en ontbrak er een goed functionerende rem. De politie heeft de kart in beslag genomen en zal hoogstwaarschijnlijk worden vernietigd.

Rond 16.00 uur zagen agenten vanuit een surveillerende politiehelikopter dat er een straatrace gehouden werd op de Siciliëweg. Meer dan 200 voertuigen waren op die locatie aanwezig. Meerdere bestuurders kregen een boete. De bestuurder van de kart ontving een proces verbaal voor "het rijden op de openbare weg met een ongekentekende voertuig " en een proces verbaal voor "het rijden met een onverzekerd voertuig".

Toeschouwers 

Toen de politie aankwam zagen ze een auto met piepende banden donuts maken. Terwijl de bestuurder dit deed stonden er toeschouwers te kijken naar het tafereel. De bestuurder zijn rijbewijs is afgepakt en hij moet verplicht een EMG-cursus (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer) volgen, die cursus kost hem ongeveer duizend euro en duurt drie dagen.

In de straat worden vaker illegale straatraces gehouden. Vorig jaar kregen een aantal motorrijders een boete voor het maken van een wheelies.

Update 5 april

Volgens een van de aanwezigen ging het niet om een straatrace, maar werd er gedrift. Het zou er juist rustig aan toe zijn gegaan. "We waren ver weg van de bewoonde wereld. De politie overdrijft helaas."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938