Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdammers rechtop in bed door heiwerkzaamheden: "Schandalig dat ze dat 's nachts doen"

5 april 2021, 18.01 uur · Aangepast 7 april 2021, 13.40 uur · Door Redactie

De gemeente en de politie hebben honderden klachten uit de hele stad binnengekregen over lawaai dat eerste paasnacht veroorzaakt werd door heiwerkzaamheden. Bij de Contactweg en de Nieuwe Hemweg in het Westelijk Havengebied wordt gewerkt aan een tunnel onder het spoor. 

Ook op de redactie van AT5 kwamen tientallen meldingen binnen over de herrie. "Het begon gisterenmiddag al en toen zeiden wij tegen elkaar: 'Wie heit er nou op Pasen?'", vertelt een meneer bij de supermarkt bij het NDSM-terrein. "Ik vond het wel een beetje raar, onaangekondigd voor zover ik weet", zegt een ander op weg naar de pont. "Ik heb er slecht van geslapen."

Oost, West, Noord, Zuid

De klachten die AT5 binnenkreeg, kwamen uit bijna alle delen van de stad. "Op een Paasdag is dat een beetje schandalig dat ze dat doen, vooral voor de mensen die daar dichterbij wonen", aldus een Noorderling. "Die zullen er nog wel veel meer last van hebben gehad dan dat wij dat hier hebben."

Boetekleed

"Het was Paas, het was zondag en het was twee uur 's nachts, dan verwacht je geen heipalen", zegt een verontwaardigde bewoner van Tuindorp Oostzaan. "Dat is gewoon fout gegaan", zegt hij. "De gemeente moet dat erkennen en misschien moet Prorail dat ook gaan erkennen: het is hier gewoon fout gegaan."

De gemeente laat in een reactie weten de overlast te betreuren en de de klachten van Amsterdammers te begrijpen. Er is niets onrechtmatigs gebeurd, schrijft een woordvoerder. De vergunning voor het nachtelijke lawaai is gegeven omdat op die manier er zo min mogelijk overlast voor treinreizigers ontstaat. De gemeente geeft in de reactie toe dat de communicatie over het hei-kabaal beter gekund had.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938