Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dora Tamanaplein in de Pijp nu ook rookvrij

14 april 2021, 10.43 uur · Aangepast 14 april 2021, 18.44 uur · Door Redactie

Naast het Balboaplein en een deel van de Da Costastraat is ook het Dora Tamanaplein in de Pijp rookvrij verklaard. Op deze plekken komen namelijk veel kinderen door aanwezigheid van school, opvang of speelplein. Met stoeptegels en borden waarop 'rookvrij' staat hopen de initiatiefnemers dat rokers het daar laten een peuk op te steken.

Bewoners aan het Dora Tamanaplein benaderden Stadsdeelcommissielid Erik Schmit met het plan om het Dora Tamanaplein rookvrij te verklaren. Uit een enquête in de buurt bleek dat er veel draagvlak was voor een rookvrij plein. Ook de nabijgelegen school, de bibliotheek en de lokale huisartsenpraktijk steunen het initiatief.

Het voorstel voor een rookvrij Dora Tamanaplein kreeg unanieme steun in de stadsdeelcommissie. Op 2 april werden dan ook de eerste tegels “rookvrij” gelegd. “Rookvrije gebieden dragen bij aan gezond opgroeien in de stad”, zegt Erik Schmit, “Ik was blij te zien dat er zo veel mensen dit plan steunen. Wat mij betreft volgen er snel meer rookvrije pleinen”.

Geen boete

Op het 'rookvrije' plein geldt echter geen rookverbod. Handhaving kan dus geen boetes uitdelen op basis van de borden. Toch zullen mensen elkaar daar zo makkelijker kunnen wijzen op de rookvrije locatie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938