Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax begint met Klaassen en Antony in de basis in officieus kampioensduel tegen AZ

25 april 2021, 13.37 uur · Aangepast 25 april 2021, 16.34 uur · Door Redactie

Bij winst op AZ kroont Ajax zich vanmiddag tot officieus kampioen van de eredivisie. Het
officiële kampioensfeest en de uitreiking van de kampioensschaal moet hoe dan ook een
week worden uitgesteld. Dat omdat PSV, ook als Ajax vanmiddag wint, nog een theoretische kans
heeft om te winnen. 

Erik ten Hag met Davy Klaassen op de training - Ajax

De opstelling van Erik ten Hag zal weinigen verbazen. Waar Davy Klaassen afgelopen donderdag tegen FC Utrecht (1-1) nog op de bank begon, staat hij nu weer gewoon in de basis. Neres wordt vervangen door landgenoot Antony.

Daley Blind ontbreekt nog altijd door een langdurige blessure en zal pas volgend seizoen weer te zien zijn in het rood en wit.

Officieus kampioen

Omdat Ajax de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht afgelopen week niet wist te winnen en PSV gisteren wél won van FC Groningen, wordt het officiële kampioenschap van Ajax met nog minimaal één week uitgesteld.

Als Ajax vandaag wint loopt de voorsprong op nummer twee, PSV, met nog vier wedstrijden te gaan op tot twaalf punten. Het doelsaldo van de Amsterdammers is zoveel beter, dat er in dat geval alleen nog een theoretische kans bestaat dat Ajax geen kampioen wordt. De kans dat Ajax alles verliest en PSV vanaf nu alles wint is namelijk nihil. 

Ajax heeft 42 keer in eigen huis tegen AZ gespeeld in de eredivisie. Daarvan won Ajax er 33. Zes keer speelden de ploegen gelijk, en slechts drie keer won AZ. 

Publiek

Het is de geboortedag van Johan Cruijff en er zijn voor het eerst sinds lange tijd toeschouwers welkom in de naar hem vernoemde Arena. De 7.500 supporters moeten zich vooraf laten testen.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal er een minuut stilte worden gehouden voor PSV-icoon Willy van der Kuijlen, wie afgelopen week op 74-jarige leeftijd is overleden.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938