Start van hoofdcontent

Stad

nl

Moeder en zoon veroordeeld voor seksuele uitbuiting 14-jarig meisje

10 mei 2021, 15.04 uur · Aangepast 10 mei 2021, 20.24 uur · Door Redactie

Een 39-jarige moeder en haar zoon van 19 uit Amsterdam zijn veroordeeld voor het aansporen en ondersteunen van seks voor geld van een meisje van 14 jaar oud. De moeder is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, de zoon is tot jeugddetentie van 10 maanden en jeugd-TBS veroordeeld.

In januari 2020 werd de jongen door het meisje benaderd om haar te helpen met een seksadvertentie. Hij en zijn moeder hebben haar toen geholpen, zo stelde de moeder haar huis beschikbaar. Het meisje begon hier later over te twijfelen maar heeft op aandringen toen toch een account aangemaakt op een website voor seksafspraken. 

Bij de advertenties zijn ook naaktfoto’s geplaatst. Er vonden meerdere gesprekken met potentiële klanten plaats. Hoewel de meeste gesprekken niet tot een daadwerkelijke afspraak hebben geleid heeft er wel één afspraak plaatsgevonden in een hotel in Almere. Het meisje heeft daar seks gehad met een man die voor de afspraak 600 euro betaalde. Hiervan heeft zij 400 euro afgegeven aan de jongen, die dat geld weer aan zijn moeder gaf.

Appgesprekken

In het dossier bevinden zich onder andere appgesprekken. Volgens de verdediging van de moeder en zoon ging een deel van de gesprekken niet over het maken van een seksafspraak voor het slachtoffer, maar om de verkoop van een DJ-set. De rechtbank gelooft dit verhaal niet.

Uit de gesprekken met het slachtoffer en het dossier blijkt dat de gesprekken wel degelijk over seksafspraken gingen. Beide verdachten hadden een onmisbare rol en er was sprake van een nauwe en bewuste samenwerking. Juridisch betekent dit dat moeder en zoon schuldig zijn aan het medeplegen van mensenhandel.

Jeugd-TBS

De zoon leidt volgens deskundigen aan een seksueel gerelateerde stoornis. De rechtbank is het er mee eens dat de jongen een behandeling nodig heeft. Hij is schuldig bevonden aan heling, diefstal en wapenbezit. 

De jongen wordt voor alle feiten, ook degene die hij pleegde als meerderjarige, gestraft volgens het jeugdstrafrecht. Hij krijgt ook voor 2 jaar lang jeugd-tbs, deze is te verlengen tot maximaal 7 jaar. Ook moeten de moeder en de zoon het slachtoffer een schadevergoeding betalen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938