Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

K-buurt organiseert demonstratie tegen geweld na schietpartij

11 mei 2021, 08.18 uur · Aangepast 11 mei 2021, 10.54 uur · Door Redactie

Buurtbewoners in Kraaiennest in Zuidoost organiseren zaterdag een demonstratieve tocht tegen geweld. Aanleiding is de schietpartij van gisteravond waarbij een kind gewond raakte.

Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

De schietpartij gebeurde gisteravond rond 21.15 uur bij metrostation Kraaiennest. Volgens de politie betreft het slachtoffer een jong kind. Over de toestand van het slachtoffer is nog niets bekend.

"De buurt doet er alles aan om het veilig en goed voor de kinderen te maken. Er is een jongerencentrum in aanbouw, de oppasmoeders van Kraaiennest zijn dagelijks in de speeltuin en er wordt iedere dag voorgelezen", aldus buurtorganisatie Hart voor de Kbuurt. "Ondertussen worden op een steenworp afstand de kinderen neergeknald. Dit moet stoppen!"

De demonstratie wordt zaterdag om 14.00 uur gehouden op het plein voor buurthuis Bontekraai, naast metrostation Kraaiennest. Vanuit daar wordt een ronde door de buurt gelopen. "Het idee van een stille tocht werd door verschillende buurtbewoners afgewezen: 'We moeten juist lawaai maken!' Daarom wordt iedereen gevraagd potten en pannen mee te nemen om op te slaan en trommelen tijdens de loop."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938