Stad

NL
V

Aantal positieve coronatests in Amsterdam vorige week flink gedaald

19 mei 2021, 14.19 uur · Aangepast 19 mei 2021, 16.09 uur · Door AT5 & NH Nieuws

Het aantal Amsterdammers dat positief getest is op het coronavirus, is vorige week met ruim veertig procent gedaald ten opzichte van de week daarvoor. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de GGD.

Het aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners per week lag op 170. Daarmee zit de stad nog steeds op risiconiveau 'ernstig' van de routekaart die het kabinet presenteerde. Dat niveau begint bij 100 besmettingen per 100.000 inwoners per week.

Vorige week bleek dat het aantal besmettingen in en rond de stad, in tegenstelling tot in andere regio's, in de week daarvoor waren gestegen. Het ging om een stijging van zeventien procent ten opzichte van nog een week eerder. Nu is ook in Amsterdam de daling van het aantal besmettingen te merken. 

GGD

Binnen Amsterdam nam het aantal meldingen af in alle stadsdelen. Alle stadsdelen zaten boven het risiconiveau ‘ernstig’.

Minder getest 

Yvonne van Duijnhoven, hoofd infectieziekten van de GGD, schreef op Twitter dat er veel minder getest is deze week. "Van circa 3000 testen op 10 mei (wat al relatief laag was ten opzichte van vorige weken) naar kleine 1900 testen op zondag. De vraag is altijd hoe dat te duiden. Reële daling in mensen met klachten, oneigenlijk gebruik zelftesten..."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938