Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Daklozen worden voor sluiting corona-noodopvang gevaccineerd

18 mei 2021, 19.28 uur · Aangepast 19 mei 2021, 09.08 uur · Door AT5 & NH Nieuws

De GGD start in de laatste week van mei met het vaccineren van dak- en thuislozen die op dit moment in de extra corona-noodopvang zitten. Dat heeft wethouder Simone Kukenheim vandaag laten weten in een brief aan de gemeenteraad. 

Omdat stap 2 van het openingsplan van het kabinet morgen in gaat, wordt de extra opvang dan ook langzaam afgebouwd. Toch hoeft niemand de opvang de komende twee weken gedwongen uit. Op 2 juni verandert dat, dan sluit de opvang de deuren.  

Een week voor de sluiting, de laatste week van mei dus, wordt er begonnen met het vaccineren van dak- en thuislozen. "De groep mensen in de extra noodopvang, waaronder EU-burgers en ongedocumenteerden, zullen eerst worden gevaccineerd. Dit zal gebeuren met het Janssen vaccin, met dit vaccin volstaat één prik", schrijft Kukenheim.

Hierdoor kunnen alle dak- en thuislozen die in de extra noodopvang zitten voor 2 juni gevaccineerd zijn. "Ik ben blij dat het de gemeente Amsterdam dankzij de enorme inzet van de GGD en de zorgaanbieders, gelukt is om tijdens deze coronacrisis extra noodopvang te bieden aan alle daken thuislozen in de stad", schrijft de wethouder.

In april werd er bij de Stopera nog geprotesteerd tegen sluiting van de extra opvang. De opvang leek op dat moment nog begin mei te sluiten. Kukenheim zei daarna dat ze wilde dat de opvang zou blijven zolang de lockdown zou duren, maar ze benadrukte ook dat ze afhankelijk was van regels van het Rijk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938