Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Politie: "Geweld ongekend, maar overvallers kozen verkeerde regio"

19 mei 2021, 21.38 uur · Aangepast 20 mei 2021, 00.49 uur · Door Redactie

Volgens de politie is er vanmiddag snel en adequaat ingegrepen nadat er een waardetransport in Noord werd overvallen. Na een achtervolging waarbij er werd geschoten, werden er in Broek in Waterland zes verdachten opgepakt. Ook overleed er een verdachte.

Een politiewoordvoerder erkent dat het om een ongekende gebeurtenis ging. "Ongekend, maar ze hebben wel de verkeerde regio aangedaan. Ik ben echt trots op de politiemensen van Amsterdam, maar ook van Noord-Holland. Die zo snel en zo adequaat hebben ingegrepen en deze verdachten hebben kunnen aanhouden."

Hoewel de overvallers ook op de politie schoten, zijn er geen agenten geraakt. "We zijn echt heel blij dat er geen politiemensen, of omstanders, bewoners of medewerkers van het waardetransport gewond zijn geraakt. Overigens zijn er ook collega's die natuurlijk erg geschrokken zijn van dit geweld dat werd toegepast. Uiteindelijk zijn we blij dat we die verdachten hebben kunnen aanhouden."

Bij de achtervolging werden onder meer politiehelikopters, zwaarbewapende leden van de Dienst Speciale Interventies (DSI) en politiehonden ingezet. De woordvoerder zegt dat de meeste verdachten door geüniformeerde agenten zijn opgepakt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938